Μενού

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Μέλη και Μελεκ»

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου «Μέλη και Μελεκ»

Mε αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή, περιμένουμε όλα τα παιδάκια μας την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου στις 16:00 στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου Μέλη και Μελέκ από τη συγγραφέα κυρία Βάνα Μαυρίδου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η Μέλη είναι ένα επτάχρονο κορίτσι που ζει στο Αϊδίνιο. Αγαπάει πολύ την κούκλα της, τη Μελέκ. Της την έχει φτιάξει η γιαγιά της και δεν την αποχωρίζεται ποτέ… Ωστόσο, κάποιες φορές, οι συνθήκες ανατρέπουν τα πάντα γύρω μας… Τον Σεπτέμβρη του 1922, η Μέλη θα μάθει να ζει χωρίς τη Μελέκ, μακριά από το σπίτι της και από τα αγαπημένα της πρόσωπα σε έναν τόπο που στα μάτια της φαντάζει ολότελα ξένος… Μέσα στην καρδιά της όμως – και στη δική της και στης Μελέκ – θα ζει πάντα η αγάπη. Και μια αγάπη αληθινή μπορεί να δώσει ξανά ζωή σε όλα… Άραγε θα βρει ποτέ ξανά η Μέλη τη χαμένη της κούκλα;

Το βιβλίο Μέλη και Μελέκ μέσα από τη μυθοπλασία περνά γνώσεις και πληροφορίες στα παιδιά. Δεν πρόκειται για ιστορικές ή εγκυκλοπαιδικές γνώσεις, αλλά κυρίως για μια κοινωνική προσέγγιση των γεγονότων της Μικρασιατικής καταστροφής. Με αφορμή το κείμενο παρουσιάζεται συνοπτικά στα παιδιά το ιστορικό υπόβαθρο της περιόδου, που πάντα αποτελούσε ένα μελανό κομμάτι της ελληνικής ιστορίας. Κυρίως όμως επεξεργαζόμαστε τις έννοιες της φιλίας, της συνεργασίας, του σεβασμού στην προσωπικότητα και στις επιθυμίες του άλλου, της ανιδιοτελούς αγάπης, αλλά και αυτές του φόβου, της αγωνίας, του μίσους και της απώλειας. Χρησιμοποιούμε τη Μέλη ως εργαλείο για να κατανοήσουμε καλύτερα την αδικία και την ανασφάλεια ενός πολέμου και μαθαίνουμε πώς να παίρνουμε δύναμη από τις δυσκολίες και να κοιτάζουμε το μέλλον με αισιόδοξη ματιά.

Διαβάστε επίσης

Χρήσιμα

Γαλάτσι ΚΔΑΠ «Ζωηρούπολη»
ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Υπάρχει συνεργασία με την δράση "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" για δωρεάν συμμετοχή των παιδιών ηλικίας από 5 έως 12 ετών στα προγράμματα της δομής μας.

μάθετε περισότερα
Γαλάτσι ΚΔΑΠ «Ζωηρούπολη»
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ

Διατίθενται ιδιωτικά πακέτα για συμμετοχή παιδιών στα εργαστήρια και στο αναγνωστήριο του ΚΔΑΠ μας.

επικοινωνήστε μαζί μας
Γαλάτσι ΚΔΑΠ «Ζωηρούπολη»
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χειμερινό Πρόγραμμα
Ωράριο Λειτουργίας: 13:30 - 21:30 (Α’ Βάρδια- Β’ Βάρδια)

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα και Εορτών (Χριστουγέννων- Πάσχα)
Ωράριο Λειτουργίας: 8:00 - 16:00 (Α’ Βάρδια- Β’ Βάρδια)

επικοινωνήστε μαζί μας