Μενού

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

με διακριτικό τίτλο

«ΖΩΗΡΟΥΠΟΛΗ Κ.Δ.Α.Π.»

  

Προοίμιο

 Το πρόγραμμα του ΚΔΑΠ «Ζωηρούπολη» αποσκοπεί:

– Στην παραμονή για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας πέραν του σχολικού ωραρίου σε ένα περιβάλλον ευχάριστο και δημιουργικό που θα ανοίξει νέους ορίζοντες για κάθε παιδί μέσα από το παιχνίδι, το τραγούδι, την ζωγραφική, την συζήτηση, τη γυμναστική κ.α.- – Να αξιοποιήσει σωστά τον ελεύθερο χρόνο του παιδιού.
– Να αναπτύξει και να καλλιεργήσει την συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού, τις κοινωνικές δεξιότητες, την αναγνώριση των συναισθημάτων, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, την εκμάθηση υγειών συνηθειών, την ενίσχυση της κριτικής του σκέψης, την ενίσχυση της αυτογνωσίας του, το μοίρασμα, την αποδοχή του διαφορετικού, το σεβασμό, τη φιλία, την αγάπη, την αυτονομία, και την ανεξαρτησία.

– Να δώσει κίνητρα και ευκαιρίες στο κάθε παιδί, αντιμετωπίζοντας το ως μια ξεχωριστή και μοναδική προσωπικότητα.

– Να βοηθήσει την εργαζόμενη μητέρα.

 

ΑΡΘΡΟ 1 : ΣΥΣΤΑΣΗ – ΣΚΟΠΟΣ

 Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) είναι  δομή κοινωνικής πρόνοιας, στην οποία απασχολούνται δημιουργικά παιδιά ηλικίας από πέντε (5) έως δώδεκα (12) ετών για ένα χρονικό διάστημα της ημέρας εκτός του σχολικού ωραρίου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στη δομή αυτή μπορεί να απασχολούνται και παιδιά με ελαφράς μορφής κινητικές ή αισθητηριακές αναπηρίες.

Σκοπός της δομής αυτής είναι η δημιουργική απασχόληση των παιδιών και η προαγωγή των δεξιοτήτων τους, με την εφαρμογή των σύγχρονων παιδαγωγικών πρακτικών και οργανωμένων εξατομικευμένων και ομαδικών δραστηριοτήτων για την επίτευξη της σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξής τους και της εξοικείωσής τους με τις νέες τεχνολογίες και με μορφές έκφρασης και επικοινωνίας.

 

ΑΡΘΡΟ 2 : ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

 Ανώτατο όργανο διοίκησης του Κ.Δ.Α.Π. είναι η ΕΤΑΙΡΕΙΑ με την επωνυμία ΑΛΚΥΟΝΙΣ ΙΚΕ με οριζόμενο/νόμιμο εκπρόσωπό την Κόλλια Γεωργία.

Διευθυντής του Κέντρου, ορίζεται με απόφαση του ανώτατου οργάνου διοίκησης, από το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου, πτυχιούχος Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, με εμπειρία στο σχετικό αντικείμενο.

 

ΑΡΘΡΟ 3 :  ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ – ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) Ζωηρούπολη για την εκπλήρωση των σκοπών του, προβλέπεται να παρέχονται οι παρακάτω υπηρεσίες :

 • Απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων μάθησης (γλώσσα, ανάγνωση, γραφή, μαθηματικά, κλπ)
 • Προαγωγή των δεξιοτήτων του κάθε παιδιού
 • Οργανωμένες εξατομικευμένες ομαδικές δραστηριότητες (παιχνίδι, χορός, μουσική, τραγούδι, ζωγραφική, γυμναστική, εικαστικά, πληροφορική, ρομποτική κ..α.)
 • Ομαδικές δραστηριότητες για την υποστήριξη της σωματικής, νοητικής, συναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης των παιδιών.
 • Η εξοικείωση του κάθε παιδιού με τις νέες τεχνολογίες και με μορφές έκφρασης και επικοινωνίας (οι τέχνες, η συζήτηση, κ.ά.)
 • Ανάπτυξη φιλικών δεσμών και κοινωνικών σχέσεων
 • Η καλλιέργεια του σεβασμού στη διαφορετικότητα
 • Η ενημέρωση και η εκπαίδευση για την αντιμετώπιση των πρακτικών βίας και εκφοβισμού
 • Η αξία του εθελοντισμού μέσω διαφόρων δράσεων
 • Η ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσω ενημέρωσης και διαφόρων δράσεων
 • Η εμπέδωση του σεβασμού προς το πολιτιστικό περιβάλλον
 • Η ανάπτυξη διατροφικών συνηθειών μέσω της ανάδειξης των ωφελειών της υγιεινής διατροφής
 • Η ενημέρωση για πρόληψη της σεξουαλικής και κάθε άλλης μορφής κακοποίησης
 • Η παροχή υποστήριξης για την μελέτη των σχολικών μαθημάτων της επόμενης ημέρας

Πιο συγκεκριμένα:

Κινητικές δραστηριότητες  (Μυϊκή ενδυνάμωση, yoga, pilates, Zumba, Σύγχρονος χορός, παραδοσιακός χορός )

Η σωματική δραστηριότητα προσφέρει σημαντικά οφέλη στα παιδιά όπως να αναπτύξουν ένα υγιές μυοσκελετικό και καρδιαγγειακό σύστημα. Με ευχάριστη μουσική και συντονισμένες κινήσεις, ο χορός όχι μόνο βοηθάει τα παιδιά να αποκτήσουν ευελιξία, χάρη και άνεση στην κίνηση αλλά αποτελεί και ένα μέσο επικοινωνίας και εκτόνωσης. Ο χορός σε συνδυασμό με τη γυμναστική ικανοποιεί την έμφυτη ανάγκη των παιδιών για κίνηση. Στα παιδιά που ασκούνται συστηματικά παρατηρείται αισθητή βελτίωση στη μείωση του άγχους, μιας και η άσκηση είναι ένα κατεξοχήν μέσο ψυχαγωγίας και εκτόνωσης.

Εικαστικά – Κατασκευές – Ζωγραφική

Με τη βοήθεια της ζωγραφικής, του κολάζ, του πηλού και της χειροτεχνίας ενεργοποιούμε τις δημιουργικές δυνάμεις των παιδιών μας, τα εξοικειώνουμε με την καλλιτεχνική τους δημιουργία και τα ευαισθητοποιούμε απέναντι στα έργα τέχνης. Κάνουμε κατασκευές από διάφορα υλικά και τους δίνουμε ζωή και κίνηση. Ανακαλύπτουμε έναν νέο κόσμο, γεμάτο φαντασία και αυθορμητισμό!

Ρομποτική – Πληροφορική

Μυεί τα παιδιά στη σωστή χρήση των νέων τεχνολογιών, οι οποίες αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας μας. Μαθαίνει στα παιδιά πως μπορεί ο ηλεκτρονικός υπολογιστής να χρησιμοποιείται ως εργαλείο στη μάθηση ή στη δουλειά.

Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι μια δραστηριότητα στην οποία τα παιδιά συναρμολογούν και προγραμματίζουν μια ρομποτική κατασκευή. Τα παιδιά εργάζονται σε ομάδες και ο καθένας έχει διακριτούς ρόλους. Η εν λόγω δραστηριότητα καλύπτει πολλούς τομείς, ιδιαίτερα από τις θετικές επιστήμες STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics). Η εμπλοκή στην κατασκευή ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική τους δύναμη και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο.

 

Μουσική – Μουσικοκινητική Αγωγή – Παιχνίδια με μουσικά όργανα

Ένα εργαστήριο αφιερωμένο στους μικρούς μας φίλους που αγαπούν τη μουσική, τη κίνηση και το χορό! Τα παιδιά θα βιώσουν μέσα από το σώμα τους και την κίνησή του, βασικές έννοιες όπως ο ρυθμός, η μελωδία, η παύση και η ένταση. Θα φτιάξουν τα δικά τους μουσικά όργανα με φαντασία και δημιουργικότητα και θα έρθουν σε επαφή με μαράκες, τύμπανα, μεταλλόφωνα, ξυλόφωνα κ.α., με τα οποία θα αυτοσχεδιάσουν και θα γίνουν… Μικροί Συνθέτες!

 

Εμείς και το περιβάλλον

Οι στόχοι του εργαστηρίου είναι η γνωριμία και η εξοικείωση των παιδιών με τη φύση και η ανάπτυξη μιας φιλικής προς το περιβάλλον στάσης ζωής. Η ενημέρωσή τους μέσα από βιωματικές δραστηριότητες καθώς και η υπόδειξη τρόπων αντιμετώπισης των προβλημάτων, θα συμβάλλουν ώστε τα παιδιά να σώσουν τον πλανήτη.

Μικροί επιστήμονες

Οι μικροί επιστήμονες εξοικειώνονται με τις Φυσικές Επιστήμες μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένες δραστηριότητες και πειράματα. Οι επιστήμες συναντούν το παιχνίδι και τα πειράματα γίνονται αφορμή για διασκέδαση. Η βιωματική μάθηση προσφέρει, με διασκεδαστικό τρόπο, γνώσεις που γίνονται πιο εύκολα αντιληπτές.

 

Οι αναφερόμενες υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης οφείλουν να είναι πολύπλευρες. Κάθε παιδί απασχολείται σε εβδομαδιαία βάση σε τουλάχιστον τρεις (3) διαφορετικές και μη συναφείς μεταξύ τους δημιουργικές δραστηριότητες. Οι αναφερόμενες δράσεις είναι δυνατόν να πραγματοποιούνται συνδυαστικά στο πλαίσιο των επιμέρους εβδομαδιαίων δημιουργικών δραστηριοτήτων.

 

Το Κέντρο μπορεί και να συνεργάζεται με τις εκπαιδευτικές μονάδες του οικείου Δήμου, τις  κοινωνικές υπηρεσίες των οικείων Δήμων και Περιφέρειας, τους φορείς και τις υπηρεσίες πολιτιστικής, αθλητικής, περιβαλλοντικής κλπ τοπικής παρέμβασης και ανάπτυξης και τα υπόλοιπα όμοια ιδιωτικά Κέντρα.

 

Αίθουσες – Τμήματα

Η κατανομή των φιλοξενούμενων παιδιών στις αίθουσες – τμήματα γίνεται ανάλογα την ηλικία τους και το έτος φοίτησης τους.

Στην διάρκεια της χρονιάς δύναται να πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε Μουσεία, χώρους τέχνης, εκδρομές κλπ.

Κάθε Ιούνιο δύναται να διοργανώνεται γιορτή λήξης, όπου τα έργα των παιδιών των εικαστικών τμημάτων (ζωγραφική-κεραμική-κόσμημα-κατασκευή) θα εκτίθενται σε κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Κέντρου ή σε άλλη αίθουσα που θα κρίνει αναγκαία η Διεύθυνση του Κέντρου.

 

 Κανονισμός φοίτησης

Οι ημέρες διδασκαλίας καθορίζονται επακριβώς στην αρχή της διδακτικής περιόδου από την Διεύθυνση του Κέντρου.

Τα υλικά και τα εργαλεία των τμημάτων πρέπει να διατηρούνται σε καλή κατάσταση και να τοποθετούνται στη θέση τους με τη λήξη του μαθήματος.

 

 ΑΡΘΡΟ 4 : ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ.Δ.Α.Π.

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ «Ζωηρούπολη» βρίσκονται στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου 18-20 στο Γαλάτσι Αττικής και πληρούν όλες τις τεχνικές προδιαγραφές όπως αυτές ορίζονται επι της Υπουργικής Απόφασης με Αριθ.Π1β/Γ.Π.οικ.14951/2001 (ΦΕΚ Β’ 1397).

 

ΑΡΘΡΟ 5 :

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Στο Κέντρο εγγράφονται παιδιά ηλικίας πέντε (5) έως δώδεκα (12)  ετών ,που είναι σωματικά, πνευματικά και ψυχικά υγιή, καθώς και αρτιμελή, απαγορευμένης απολύτως της εγγραφής των παιδιών που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα.

Για την εγγραφή των παιδιών υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά :

 • Αίτηση γονέα ή κηδεμόνα.
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, από το οποίο προκύπτει η ηλικία του παιδιού.
 • Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή, σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 8 του ν.3194/2003 (Α’ 267), όπως αυτή αντικαταστήθηκε με τη παρ.2 του άρθρου 11 του ν.4229/2014 (Α’ 8) ή βεβαίωση παιδιάτρου για την καλή υγεία του παιδιού. Εφόσον σχετικό Ατομικό Δελτίο έχει ήδη εκδοθεί για την υποβολή του στη σχολική μονάδα που φοιτά το παιδί, είναι δυνατό να προσκομίζεται αντίγραφό του.

Τα φιλοξενούμενα  παιδιά επιλέγονται με βάση τα κριτήρια και την σχετική μοριοδότηση που προβλέπονται στο εκάστοτε ισχύον ετήσιο πρόγραμμα χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους ή πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ένταξη των ωφελούμενων σε Κ.Δ.Α.Π.

Εκ των αιτούντων προκρίνονται όσοι έχουν ενταχθεί στο εκάστοτε ισχύον ετήσιο πρόγραμμα χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους ή πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ένταξη ωφελούμενων σε Κ.Δ.Α.Π.  Ο γονέας ή κηδεμόνας με την αίτηση εγγραφής προσκομίζει και αποδεικτικό της μοριοδότησης του με βάση  τα κριτήρια του προγράμματος που υλοποιείται.

Εφόσον τέτοιο πρόγραμμα δεν υλοποιείται κατά το έτος που υποβάλλεται η αίτηση εγγραφής, η επιλογή των φιλοξενούμενων παιδιών διενεργείται με βάση τα κριτήρια και τη σχετική μοριοδότηση του τελευταίου αντίστοιχου προγράμματος.

Αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται σε όλη τη διάρκεια του έτους εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Στο Κέντρο δύνεται να εγγράφονται και παιδιά τα οποία δεν συμμετέχουν στο εκάστοτε ισχύον ετήσιο πρόγραμμα χρηματοδότησης, με αντίτιμο καταβολής διδάκτρων το οποίο καθορίζεται από την Διεύθυνση του Κέντρου.

Τυχόν κενές θέσεις καλύπτονται κατά προτεραιότητα από αιτούντες με βάση τον χρόνο υποβολής της εγγραφής τους.

 

ΑΡΘΡΟ 6 : ΔΙΑΚΟΠΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

 Η φιλοξενία του παιδιού δύναται να διακόπτεται με απόφαση της Διεύθυνσης του Κέντρου στις ακόλουθες περιπτώσεις :

 • Όταν ζητηθεί με αίτηση από τον γονέα ή τον κηδεμόνα.
 • Όταν εμφανιστούν σοβαρά προβλήματα στη συμπεριφορά ή στην υγεία του παιδιού που δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν από το Κέντρο, μετά από προηγούμενη επικοινωνία με τον γονέα ή κηδεμόνα του παιδιού.
 • Όταν παρά τις σχετικές έγγραφες ειδοποιήσεις προς το γονέα ή κηδεμόνα, το παιδί δεν συμμορφώνεται με το πρόγραμμα και τους όρους λειτουργίας του Κέντρου.
 • Όταν το παιδί απουσιάζει αδικαιολόγητα από το Κέντρο πέρα των τριάντα (30) συνεχόμενων ημερών και εφόσον έχει ειδοποιηθεί εγγράφως ο γονέας ή κηδεμόνας, πριν την προσέλευση της ανωτέρω προθεσμίας.
 • Όταν ο γονέας ή κηδεμόνας ή κηδεμόνας δεν καταβάλλει τα απαραίτητα δίδακτρα, χωρίς να υπάρχει σοβαρός προς τούτο λόγος και αφού πρώτα ειδοποιηθούν εγγράφως για την υποβολή του ωφελούμενου ποσού.

Σε περίπτωση διακοπής φιλοξενίας, η θέση καλύπτεται από το επόμενο παιδί, με βάση τα κριτήρια μοδιοδότησης του.

 

ΑΡΘΡΟ 7 : ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ

Η λειτουργία του Κέντρου αρχίζει την 01η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου του επόμενου έτους. Το Κέντρο λειτουργεί την χειμερινή περίοδο μετά από τη λήξη του σχολικού ωραρίου των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σε δύο (2) βάρδιες το ανώτερο. Η κάθε βάρδια δεν δύναται να υπερβαίνει τις τέσσερις (4) ώρες. Το δε ωράριο λειτουργίας του Κέντρου δεν δύναται να λήγει μετά τις 10:00 μ.μ.

Το Κέντρο λειτουργεί πέντε (5) ημέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Το Κέντρο διακόπτει τη λειτουργία του :

 • Τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή.
 • Κατά τις ημέρες που έχουν οριστεί ως αργίες σε εθνικό επίπεδο.
 • Τις ημέρες τοπικού γεγονότος ή εορτασμού του Πολιούχου Αγίου του Δήμου.
 • 24 Δεκεμβρίου (γιορτές Χριστουγέννων).
 • Τη Μεγάλη Παρασκευή (γιορτές Πάσχα).
 • Σε ειδικές συνθήκες.

Σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες, καύσωνες, παγετοί, κα) το κέντρο θα παραμένει κλειστό για την ασφάλεια των παιδιών.

Σε κάθε περίπτωση, οι γονείς ή κηδεμόνες ενημερώνονται κατά την εγγραφή του παιδιού για το ακριβές πρόγραμμα διακοπών και αργιών του Κέντρου.

Το ωράριο του Κέντρου διακρίνεται σε χειμερινό (με το άνοιγμα των σχολείων) και θερινό (με το κλείσιμο των σχολείων  και την περίοδο των διακοπών Χριστουγέννων, Πάσχα).

Το χειμερινό ωράριο (με το άνοιγμα των σχολείων) αποτελείται από δύο (2) βάρδιες ως εξής :

 • Α’ Βάρδια : από 13:30 μ.μ. έως 17:30 μ.μ
 • Β’ Βάρδια : από 17:30 μ.μ. έως 21:30 μ.μ.

Το θερινό ωράριο (με το κλείσιμο των σχολείων και την περίοδο των διακοπών Χριστουγέννων και Πάσχα), αποτελείται από δύο (2) βάρδιες ως εξής :

 • Α’ Βάρδια : από 08:00 π.μ. έως 12:00 π.μ.
 • Β’ Βάρδια : από 12:00 μ.μ έως 16:00 μ.μ.

  

ΑΡΘΡΟ 8 : ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΥ

Στο Κέντρο απασχολούνται οι παρακάτω κατηγορίες προσωπικού :

α) Εξειδικευμένο προσωπικό :  Παιδαγωγός, Δάσκαλος, Νηπιαγωγός, Φιλόλογος, Ειδικός Παιδαγωγός, Καθηγητής Πληροφορικής, Καθηγητής Μουσικής, Γυμναστής, Θεατρολόγος, Μαθηματικός, καθηγητής γεωπονίας-ανθοκομίας, γραφικών τεχνών-σχεδίων, διακόσμησης, διατροφολογίας, εικαστικών, ζαχαροπλαστικής, ζωγραφικής, θεάτρου, θέατρου σκιών, ιστορίας-αρχαιολογίας, καλλιτεχνικών, κατασκευών, κεραμικής, κοσμήματος- αργυροχρυσοχοΐας, κυκλοφοριακής αγωγής, μαγειρικής, μουσικοκινητικής, ξένων γλωσσών, οικιακής οικονομίας, οικονομίας, περιβάλλοντος, πολεμικών τεχνών, ραπτικής, ρομποτικής, σκακιού, τοξοβολίας, ξιφασκίας, φωτογραφίας, χειροτεχνίας, χορού.

β)  Προσωπικό καθαριότητας και βοηθητικών εργασιών

Το προσωπικό  είναι υποχρεωμένο να συμβάλλει με όλες τις δυνάμεις του στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, να καλλιεργεί και να αναπτύσσει περαιτέρω τις γνώσεις του παρακολουθώντας τις επιστημονικές  εξελίξεις, να συνεργάζεται τις οικογένειες των φιλοξενούμενων παιδιών, να ενημερώνει τον Διευθυντή του Κέντρου για την πορεία των φιλοξενούμενων παιδιών, να αντιμετωπίσει τις αποκλίνουσες συμπεριφορές των φιλοξενούμενων παιδιών από τους κανόνες που αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου, να προλαμβάνει τα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού εάν υπάρχουν στο Κέντρο, να μάθει στα φιλοξενούμενα παιδιά τα οφέλη της προσωπικής υγιεινής και τα οφέλη της καθαριότητας και τάξης  στους χώρους του Κέντρου.

Οι ώρες απασχόλησης του Προσωπικού καθορίζονται από τις συμβάσεις τους, τον παρόντα κανονισμό και τους κανονισμούς λειτουργίας προσωπικού του Κέντρου.

Απαγορεύεται η απομάκρυνση του προσωπικού από το Κέντρο κατά τις εργάσιμες ώρες. Εφόσον συντρέχουν ιδιαίτερα σοβαροί προσωπικοί ή υπηρεσιακοί λόγοι, επιτρέπεται ολιγόωρη απομάκρυνση του υπαλλήλου , μετά από ειδική άδεια του Διευθυντή και αφού πρώτα ο υπάλληλος παραδώσει στον Διευθυντή του Κέντρου υπογεγραμμένη αίτηση ολιγόωρης άδειας όπου θα αναγράφεται η ώρα εξόδου και η ώρα επιστροφής του στην εργασία , η οποία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις (2) δύο ώρες εβδομαδιαίως.

Ολοήμερη απουσία του προσωπικού δύναται να χορηγηθεί μετά από αίτηση του υπαλλήλου, και έγκριση του Διευθυντή του Κέντρου.

Για τη πρόσληψη των εργαζομένων στο Κέντρο (εξειδικευμένο προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας, προσωπικό βοηθητικών εργασιών) απαιτείται η υποβολή :

 • πιστοποιητικού υγείας το οποίο ανανεώνεται ανά διετία, με εξαίρεση την υποβολή ακτινογραφίας θώρακος, η οποία προσκομίζεται ανά τετραετία.
 • πιστοποιητικού ποινικού μητρώου δικαστικής ή γενικής χρήσης, από το οποίο να προκύπτει ότι : α) δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σε οποιαδήποτε ποινή για κακούργημα ή για ένα από τα πλημμελήματα, τετελεσμένα ή εν απόπειρα, της σωματικής βλάβης και παράβασης των διατάξεων περί ναρκωτικών ή για έγκλημα που αναφέρεται στα ήθη, καθώς και για τα εγκλήματα του άρθρου 336, της παρ.3 του άρθρου 337, των άρθρων 339, 342, 348, 348Α, 348Β, 348Γ και 351Α του Ποινικού Κώδικα, β) δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας, οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, και τα εγκλήματα σχετικά με την οικογένεια των άρθρων 360 και 360Α του Ποινικού Κώδικα (ν.4619/2019, Α’ 95), γ) δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για εγκλήματα του ν.3500/2006 (Α’ 232) για την  αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, δ) δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για εμπορία ανθρώπων σύμφωνα με το άρθρο 323Α του Ποινικού Κώδικα (ν.4619/2019, Α’  95) και τον ν.4251/2014 (Α’ 80), ε) δεν έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για εμπορία ναρκωτικών σύμφωνα με τον ν.4139/2013 (Α’ 74), το οποίο προσκομίζεται εντός του τελευταίου διμήνου κάθε έτους.
 • Υπεύθυνης δήλωσης, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.1599/1986 (Α’ 75), με την οποία δηλώνεται ότι κατά τον χρόνο υποβολής της, δεν εκκρεμεί εις βάρους του ποινική δίωξη και ότι δεν βρίσκεται σε ισχύ οριστική ή τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση για τα αδικήματα :     α) κακούργημα ή για ένα από τα πλημμελήματα, τετελεσμένα ή εν απόπειρα, της σωματικής βλάβης και παράβασης των διατάξεων περί ναρκωτικών ή για έγκλημα που αναφέρεται στα ήθη, καθώς και για τα εγκλήματα του άρθρου 336, της παρ.3 του άρθρου 337, των άρθρων 339, 342, 348, 348Α, 348Β, 348Γ και 351Α του Ποινικού Κώδικα, β) κατά της γενετήσιας ελευθερίας, οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, και τα εγκλήματα σχετικά με την οικογένεια των άρθρων 360 και 360Α του Ποινικού Κώδικα (ν.4619/2019, Α’ 95), γ) για εγκλήματα του ν.3500/2006 (Α’ 232) για την  αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, δ) για εμπορία ανθρώπων σύμφωνα με το άρθρο 323Α του Ποινικού Κώδικα (ν.4619/2019, Α’  95) και τον ν.4251/2014 (Α’ 80), ε) για εμπορία ναρκωτικών σύμφωνα με τον ν.4139/2013 (Α’ 74), η οποία δεν έχει καταστεί αμετάκλητη.

Η Υπεύθυνη Δήλωση  προσκομίζεται εντός του τελευταίου διμήνου κάθε έτους.

 

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ του Κέντρου :

Ως Διευθυντής του Κέντρου, ορίζεται με απόφαση της Διεύθυνσης ένα άτομο από το εξειδικευμένο προσωπικό  του Κέντρου, το οποίο είναι πτυχιούχος Πανεπιστημιακής ή Τεχνολογικής Εκπείδευσης με εμπειρία στο σχετικό αντικείμενο.

Ο Διευθυντής του Κέντρου  έχει τις εξής υποχρεώσεις :

 • Μεριμνά για την κατάσταση των παιδιών και τη διαπαιδαγώγησής τους.
 • Εποπτεύει την καθαριότητα και την καλή λειτουργία του Κέντρου.
 • Παρίσταται στις συνεδριάσεις των ιδιοκτητών της εταιρίας, εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο.
 • Διεξάγει και υπογράφει την αλληλογραφία του Κέντρου.
 • Τηρεί τα βιβλία που προβλέπεται να υπάρχουν στο Κέντρο.
 • Είναι υπεύθυνος για την προμήθεια και τον έγκαιρο εφοδιασμό του Κέντρου με τα αναγκαία υλικά , για την καλή φύλαξη , συντήρηση και διάθεση τους καθώς και για την λοιπή εν γένει περιουσία του Κέντρου.
 • Επιβλέπει τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων  για την άριστη εκτέλεση των καθηκόντων τους, προβαίνοντας όταν κρίνει , στις απαραίτητες συστάσεις και αναφέρεται στην Διοίκηση.
 • Είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση και φύλαξη πρόχειρου φαρμακείου στο Κέντρο.
 • Ο Διευθυντής του Κέντρου , πέρα από τα παραπάνω καθήκοντα του, παρέχει ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη στους γονείς των φιλοξενούμενων παιδιών.

Ο Διευθυντής του Κέντρου  ασκεί τα καθήκοντα της θέσης αυτής πλέον των κυρίων καθηκόντων και συνεργάζεται με το εξειδικευμένο προσωπικό , ώστε τα παιδιά να βοηθηθούν να αναπτύξουν μέσα από τη δημιουργική απασχόληση, τη φαντασία ,την ομαδικότητα , την αίσθηση του ανήκειν σε ένα σύνολο, την έμπνευση , το αίσθημα της άμιλλας , της ελευθερίας , της έκφρασης , του συναγωνισμού.

 

α) Εξειδικευμένο προσωπικό :

Το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου, επιλέγεται ανάλογα με τις δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης που πρόκειται να αναπτυχθούν και με γνώμονα την ηλικιακή κατηγορία των παιδιών στην οποία απευθύνεται το Κέντρο.

Το εξειδικευμένο προσωπικό είναι απόφοιτοι Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων ή Ανωτάτων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της ημεδαπής ή κάτοχοι ισότιμων τίτλων   σποδών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της αλλοδαπής ή κάτοχοι τίτλων σπουδών σχολών της ημεδαπής  ή ισότιμων της αλλοδαπής, σχετικών με τις δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης που αναπτύσσονται στο Κέντρο.

Οι τίτλοι σπουδών και τα βιογραφικά του εξειδικευμένου προσωπικού φυλάσσονται στο Κέντρο και επιδεικνύονται κατά τους διενεργούμενους ελέγχους.

Η αναλογία εξειδικευμένου προσωπικού / φιλοξενούμενων παιδιών είναι δύο (2) άτομα ανά είκοσι πέντε (25) παιδιά ανά βάρδια. Για περισσότερα των είκοσι πέντε (25) φιλοξενούμενων παιδιών αναλογούν τρία (3) μέλη εξειδικευμένου προσωπικού, κ.ά.

 

β) Προσωπικό καθαριότητας και βοηθητικών εργασιών :

Το προσωπικό καθαριότητας και βοηθητικών εργασιών , παρέχει τις υπηρεσίες του πριν την έναρξη ή μετά την λήξη του ωραρίου λειτουργίας  του Κέντρου, καθώς και κατά την διάρκεια του ωραρίου, όταν αυτό απαιτείται.

 

ΑΡΘΡΟ 9 : ΤΗΡΟΥΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

 Στο Κέντρο τηρούνται υποχρεωτικά τα ακόλουθα βιβλία :

 1. Βιβλίο φιλοξενίας παιδιών.
 2. Κατάσταση παρουσίας του προσωπικού του Κέντρου.
 3. Βιβλίο συμβάντων.
 4. Κάθε άλλο βιβλίο που θα κριθεί απαραίτητο από τη Διεύθυνση του Κέντρου, για την εύρυθμη λειτουργία του.

 

ΑΡΘΡΟ 10 : ΕΥΘΥΝΕΣ

Το νομικό / φυσικό πρόσωπο, στο όνομα του οποίου εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας, ευθύνεται για την άρτια οργάνωση και απρόσκοπτη λειτουργία του Κέντρου και υποχρεούται να συμμορφώνεται με τις κάθε φορά παρεχόμενες οδηγίες από την εποπτεύουσα αρχή.

 

ΑΡΘΡΟ 11 : ΟΡΓΑΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥ

 Ο έλεγχος για τη καλή λειτουργία του Κέντρου διενεργείται από της αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας / Περιφερειακής Ενότητας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 11 της αριθμ. Γ.Π.Δ11 οικ/3125282021 (Β’ 2332) Κοινή Υπουργικής Απόφασης.

Αρμόδια όργανα για τη διενέργεια ελέγχου  για την ορθή εφαρμογή του άρθρου 1 του ν.4756/2020 (Α’ 235) είναι :

 1. Η αρμόδια Επιτροπή της οικείας Περιφερειακής Ενότητας για την αδειοδότηση του Κέντρου.
 2. Ο Κοινωνικός Σύμβουλος της οικείας Περιφέρειας, σύμφωνα με την παρ.4 του άρθρου 1 του ν.2345/1995.

 

ΑΡΘΡΟ 12 : ΤΕΛΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 Για κάθε θέμα που δε ρυθμίζεται με τον παρόντα εσωτερικό κανονισμό, ρυθμίζεται με απόφαση της Διεύθυνσης του Κέντρου, λαμβάνοντας υπόψη την εκάστοτε νομοθεσία που ισχύει.

 

Ο νόμιμος εκπρόσωπος

Κόλλια Γεωργία

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος +-

Η παρούσα φόρμα επικοινωνίας έχει στόχο την καλύτερη εξυπηρέτησή σας σχετικά με τη συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΔΑΠ Ζωηρούπολη. Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για την έναρξη, τις ημερομηνίες και τις προθεσμίες των αιτήσεων, καθώς και για τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να εξασφαλίσετε ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή του παιδιού σας στο ΚΔΑΠ μας, στο πλαίσιο του προγράμματος "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής", συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ (Voucher) για το σχολικό έτος 2020-2021.

* Η παρούσα φόρμα ΔΕΝ αποτελεί αίτηση για την ένταξη στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, παρά μόνο αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.


12345678910

Χρήσιμα

Γαλάτσι ΚΔΑΠ «Ζωηρούπολη»
ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Υπάρχει συνεργασία με την δράση "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής" για δωρεάν συμμετοχή των παιδιών ηλικίας από 5 έως 12 ετών στα προγράμματα της δομής μας.

μάθετε περισότερα
Γαλάτσι ΚΔΑΠ «Ζωηρούπολη»
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ

Διατίθενται ιδιωτικά πακέτα για συμμετοχή παιδιών στα εργαστήρια και στο αναγνωστήριο του ΚΔΑΠ μας.

επικοινωνήστε μαζί μας
Γαλάτσι ΚΔΑΠ «Ζωηρούπολη»
ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Χειμερινό Πρόγραμμα
Ωράριο Λειτουργίας: 13:30 - 21:30 (Α’ Βάρδια- Β’ Βάρδια)

Καλοκαιρινό Πρόγραμμα και Εορτών (Χριστουγέννων- Πάσχα)
Ωράριο Λειτουργίας: 8:00 - 16:00 (Α’ Βάρδια- Β’ Βάρδια)

επικοινωνήστε μαζί μας